Hoppeoogst in Poperinge volop bezig

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Het zijn drukke tijden voor de hoppetelers in de streek van Poperinge. Sinds vorige week wordt het gewas volop geoogst. Hoewel de opbrengst dit jaar wellicht minder zal zijn dan normaal, belooft de kwaliteit veel goeds.

Op het landbouwbedrijf van Gery Boeraeve in Poperinge wordt 7,5 hectare hoppe binnengehaald. Normaal gezien brengt het gewas zowat 2500 kilo per hectare op, maar dat zal dit jaar minder zijn omwille van het voorjaar. Door de droogte kon de plant minder groeien en die achterstand werd niet goedgemaakt tijdens de zomer. Maar dat heeft de kwaliteit niet aangetast.

Aromasoorten

De Poperingse hoppetelers konden de jongste jaren teren op goede contracten die ze konden afsluiten na een tekort op de internationale hoppemarkt. Maar die situatie is vandaag de dag wel anders anders. Omdat de telers hun alfahoppe, zeg maar de bittere, nog moeilijk aan de straatstenen kwijt kunnen, moeten ze zich in de toekomst misschien meer gaan concentreren op de aromasoorten voor smaakvolle speciale biertjes.

Dit weekend vinden in Poperinge overigens weer de Hoppefeesten plaats. Daar zal ook het kwaliteitslabel worden voorgesteld waarmee de Vlam en Poperinge de hop als erkend streekproduct bij de brouwerijen willen promoten.

Hoppeoogst in Poperinge volop bezig

Bekijk hier de reportage

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier