Hoofdweg schuift op voor veiligheid

Redactie KW

Onder grote belangstelling werden aan de inwoners van Noordschote de plannen voor de dorpskernvernieuwing voorgesteld. Deze krijgen stilaan vorm. Belangrijkste veranderingen zijn de verschuiving van de hoofdweg en de herinrichting van het Noordschoteplein.

“De dorpskernvernieuwing moet Noordschote leefbaarder en aantrekkelijker maken”, zegt Johan Vulsteke van de VLM. “We besteden veel aandacht aan verkeersveiligheid. De wegen in de dorpskern worden smaller en er komt een tweerichtingsfietspad. De hoofdweg wordt zuidwaarts opgeschoven en zal aansluiten op de Middelstraat richting Zuidschote. Het verkeer dat vanuit Merkem komt en Noordschote binnen rijdt, zal voortaan voorrang moeten verlenen. Aan de invalswegen komen verkeerssluizen om de snelheid van het verkeer af te remmen.”

Inspraak van bewoners

Ook het Noordschoteplein krijgt een grondige facelift en zal uit een verhard en een onverhard deel bestaan. Op basis van de opmerkingen van de inwoners tijdens de inspraakvergadering worden de plannen nu bijgestuurd. “Zo moeten we rekening houden met de uitweg van enkele bedrijven die langs het Noordschoteplein zijn gevestigd”, zegt Johan Vulsteke.

(KVCL voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 12 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier