Hoofdverdachte in moordzaak Caroline Vyncke trekt bekentenissen in

Redactie KW

De Kortrijkse raadkamer verlengde de aanhouding van Geert V. uit Moorsele in de moord op Caroline Vyncke. Nochtans trekt Geert V. op vandaag alle eerdere bekentenissen in.

“Ik heb met de dood van Caroline Vyncke niks te maken”, zegt Geert V., de ex-vriend van het slachtoffer. Voor het gerecht blijft hij nog steeds verdachte nummer een. Geert V. is sinds 22 april vorig jaar van zijn vrijheid beroofd.

Zijn raadsman, mr. Dimitri Vantomme uit Kortrijk vindt dat hemeltergend: “Er zijn geen sluitende bewijzen tegen hem.”

Buurman

Er is nog een tweede verdachte. Thomas C. woonde omstreeks de moord in dezelfde straat als Geert V. en het slachtoffer. Buurman Thomas C. kwam al kort na de moord in het vizier van de speurders.

Tijdens huiszoekingen werden bij hem bloedsporen op een knipmes, de sofa en de lavabo aangetroffen. Het bloed stemde overeen met dat van de vermoorde vrouw. Voorts werden haar gsm en haar horloge bij hem teruggevonden.

Lijk in stukken

Thomas C. is wel op vrije voet. Hij ontkent eveneens zijn betrokkenheid.

Caroline Vyncke verdween op 8 februari 2011, zo’n goed jaar geleden. Voor het gerecht stond al na een paar dagen vast dat de vrouw was vermoord. Haar lijk werd in stukken gezaagd en gedumpt aan de Heulebeek in Moorsele.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier