Hoofdverdachte dodelijke steekpartij in Torhout blijft in de cel

Redactie KW

In de zaak van de dodelijke steekpartij in Torhout moet Kevin D. uit Koekelare drie maanden langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Brugge vrijdagochtend beslist.

Tijdens de nacht van 15 op 16 juli 2011 scheurde de Oostendse hiphopbende RAW13 in een pick-up door de uitgaansbuurt van Torhout. Bij die raid vielen een dodelijk slachtoffer en twee zwaargewonden. Kevin D. wordt ervan verdacht messteken te hebben toegebracht aan het dodelijk slachtoffer. Ook Jacky L. uit Lichtervelde zit nog steeds in voorhechtenis voor zijn aandeel.

De raadkamer wilde L. al twee keer voorwaardelijk vrijlaten. Na een beroep van het parket besliste de KI in Gent er anders over. “Het lijkt me dan consequent en logisch dat de raadkamer ook mijn cliënt zou vrijlaten”, aldus Hans Beerlandt, de advocaat van Kevin D. “Hij heeft ook een woonst en een vaste vriendin.”

Eindfase

“Het onderzoek zit ondertussen echt wel in een eindfase. We moeten er wel rekening mee houden dat we al twee jaar na de feiten zijn”, vindt de raadsman van D. Het zit meester Beerlandt hoog dat na twee jaar het psychiatrisch onderzoek van zijn cliënt nog steeds niet afgerond is.

Waarschijnlijk zullen vijf leden van RAW13 zich voor het Brugse hof van assisen moeten verantwoorden. Kevin G. en bendeleider Robin Van Bossuyt werden na een reconstructie in februari 2012 vrijgelaten. Johny D. zat na de feiten slechts enkele weken in de cel.

(BELGA/ ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier