Hoofdredder: “Bijzonder onverstandig om daar in zee te gaan”

Redactie KW

Tussen Zeebrugge en Blankenberge is zondagnamiddag een negenjarige jongen uit Luxemburg verdronken in zee. “Het jongetje moet tussen het vroegere Nordic en het Zeebos in zee gegaan zijn, in een onbewaakte zone. Het was zeker bijzonder onverstandig om daar in zee te gaan”, vertelt hoofdredder Tom Cocle van Blankenberge.

“Zelfs in de bewaakte zones mocht er zondagnamiddag niet worden gezwommen. In de loop van de namiddag hebben wij de rode vlag gehesen en alle zwemmers uit zee gehaald. Er stond immers een windkracht van zes beaufort. In het Zeeuwse Cadzand, vlak over de grens, werden zelfs pieken gehaald tot acht beaufort”, vult hoofdredder Tom Cocle aan die overigens niet bij de reddingsactie was betrokken.

De jongen was met een organisatie op kamp en maakte deel uit van een groep van 25 kinderen en vijf begeleiders. Dat heeft het parket van Brugge bekendgemaakt.

De groep was gaan zwemmen in een onbewaakte zone. De begeleiders moeten een van de kinderen uit het oog zijn verloren. Het waren voorbijgangers die hem opmerkten en alarm sloegen.

Die passanten haalden de jongen uit zee en probeerden het kind nog te reanimeren op de zeedijk. Het parket heeft een onderzoek gestart naar de verantwoordelijkheid van de begeleiders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier