Hoofdinspecteur uit Oostende veroordeeld tot vijf jaar cel voor verkrachting stiefdochters

Redactie KW

Een hoofdinspecteur van de West-Vlaamse politiezone Kouter heeft donderdag in beroep een lichtere straf gekregen voor de herhaaldelijke verkrachting van zijn stiefdochters. De 45-jarige man, die pas in beroep de feiten bekende, zag zijn straf dalen van zes jaar naar vijf jaar, waarvan twee jaar met uitstel.

Hoofdinspecteur K. D. B. uit Oostende verkrachtte tussen juni 2003 en januari 2006 verschillende malen zijn stiefdochter. Het meisje was bij aanvang pas 12. Ook haar twee jaar oudere zus werd enkele malen aangerand. Telkens dreigde hij ermee de meisjes op te sluiten in een cel als ze het iemand zouden vertellen.

In eerste aanleg werd de man veroordeeld tot zes jaar cel, hoewel hij de feiten altijd staalhard bleef ontkennen. Hij bleef volhouden dat het om een complot ging die de meisjes tegen hem hadden gesmeed.

In juni, toen zijn zaak opnieuw werd behandeld voor het hof van beroep in Gent, ging hij over tot bekentenissen. Kort voordien had hij al een overeenkomst afgesloten met de slachtoffers om hen te vergoeden. Volgens het hof voldoende redenen om de aanvankelijke straf te laten zakken. Het feit dat hij – weliswaar laat – tot inzicht is gekomen, de slachtoffers heeft vergoed en zelf in therapie is gegaan, overtuigde het hof om een deel van de gevangenisstraf met uitstel te verlenen. De man werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie effectief.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier