Hongaren lossen personeelstekort in horeca op

Redactie KW

Heel wat horecazaken schreeuwen om personeel. Sommige moeten zelfs tijdelijk de deuren sluiten. Jobstudenten zouden soelaas kunnen bieden maar zitten deze tijd volop in de examens. Een horeca-uitbater uit Oostende heeft een oplossing: hij doet een beroep op Hongaarse werkkrachten.

Tearoom ‘t Zoet Genot in Oostduinkerke is vandaag dicht. Noodgedwongen want de eigenaar heeft geen personeel om de klanten te dienen. Gemotiveerde én flexibele mensen vinden is een probleem voor heel wat bedrijven, en niet het minst voor de horeca.

Flexibel

Le Basque , een restaurant in Oostende zoekt de oplossing in het buitenland. De eigenaar heeft werkkrachten uit Hongarije in dienst genomen, een twintigtal, of de helft van het personeel in zijn vijf horecazaken. Zij helpen tijdens het seizoen en zijn heel flexibel. De meeste Hongaren werken in de keuken of poetsen. Wie Engels spreekt, kan zelfs de klanten bedienen.

Meer over het personeelstekort in de horeca en bedrijven ziet u vanavond in het journaal van FOCUS-WTV en maandag in het economisch magazine West@Work.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier