Hongaarse truckchauffeur volgt gps en sukkelt in sloot in Eggewaartskapelle

Redactie KW

Een Hongaarse vrachtwagen is dinsdag 18 december in Eggewaartskapelle in de sloot beland en gekanteld. Veel buitenlandse vrachtwagens komen in de regio Veurne via een fout ingestelde gps op te kleine wegen terecht.

Enkele randgemeenten van Veurne worden al maanden geconfronteerd met buitenlandse vrachtwagens, die op weg naar het industrieterrein, op de grens van Veurne met Steenkerke, zich vast rijden in Steenkerke, of via kleine alternatieve wegen toch op hun bestemming proberen te geraken. Vaak zijn het ook buitenlandse vrachtwagens die willen gaan tanken op het industrieterrein, maar die door een fout ingestelde gps op kleine landelijke wegen terecht komen. De weg door Steenkerke naar het industrieterrein is immers verdwenen door de aanleg van E40 jaren geleden. Er ligt nu nog enkele een fiets-en wandelpad een eind langs de autoweg.

Dinsdagnamiddag verzeilde zo ook een Hongaarse bestuurder met zijn truck in de Minnaertsstraat in Eggewaartskapelle. De vrachtwagen belandde eerst in de zachte berm en kantelde vervolgens op zijn flank in de gracht. De chauffeur kwam er met de schrik vanaf, maar zijn vrachtwagen had door de slippartij wel lichte schade opgelopen.

Vooraleer de takelwerken konden beginnen moest een tweede vrachtwagen ter plaatse komen om de rollen papier over te laden.

(JTV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 21 december 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier