Hondjes gered uit brandend café in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Woensdagavond omstreeks 22.30 uur is er brand uitgebroken in café De Posthoorn pal tegenover het postkantoor in Torhout. De stedelijke brandweer kon drie hondjes uit het pand redden.

Het vuur is wellicht in de buurt van de toonbank van het populaire volkscafé in de Lichterveldestraat ontstaan. De rookontwikkeling was enorm en even leek het erop dat het hele café in de vlammen zou opgaan. De brandweer, die snel ter plaatse was, kreeg het vuur echter gemakkelijk onder controle, al is er uiteraard veel schade, vooral ook door de dichte rook.

Cafébazin was niet thuis

De straks 56-jarige vrouw die het café al vele jaren uitbaat, heeft een slaapkamer op de eerste verdieping van het gebouw, maar was op het moment van de brand niet thuis. Haar drie hondjes bevonden zich wel in het pand, maar de brandweer kon de geliefde dieren van een gewisse dood redden.

De cafébazin werd door collega’s van een tearoom uit de omgeving verwittigd en kwam de schade opmeten. Ze was begrijpelijk totaal van de kaart. De Torhoutse burgemeester Norbert De Cuyper – die toevallig voorbijreed – stak haar een hart onder de riem.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier