Honderden schutters in optocht door Izegem-centrum

© Frank Meurisse
Redactie KW

Honderden schutters zakten op zondag 24 maart af naar Izegem voor het 90ste nationaal congres van de Nationale Bond der Belgische Wipschutters. ‘s Morgens stond een optocht doorheen de stad gepland, waarna het eigenlijke congres van start ging.

Honderden schutters waren op het appel voor de optocht die gehouden werd naar het monument van de gesneuvelden op de Melkmarkt. Een massa toeschouwers was getuige van de neerlegging van enkele bloemenkransen door onder meer burgemeester Bert Maertens en secretaris Thierry Rommel van de Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan Izegem. De Izegemse gilde, die ruim 450 jaar oud is, staat dit jaar in voor de organisatie van het congres. Voor de schutterswereld is dit zowat het grootste evenement van het jaar.

Zo goed al alle schuttersgilden van het land stuurden een delegatie naar Izegem. Na de hulde ging het in optocht, met de fanfare op kop, richting clublokaal waar een receptie plaatsvond. Daarna startte het congres in zaal Iso. Een feestmaal sloot het gebeuren af. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier