Honderden mensen overnachten in parochiezaal voor toneelticketje

Redactie KW

In de parochiezaal van Wijnendale bij Torhout was het biezonder druk vanmorgen voor de jaarlijkse kaartenverkoop van het plaatselijk theatergezelschap t Fonteintje. Heel wat belangstellenden brachten zelfs de nacht door in de parochiezaal, in de hoop een goede plaats te bemachtigen.

In totaal zijn er 4000 kaarten beschikbaar voor de nieuwste productie van theater ‘t Fonteintje: eer de haan kraait. Het stuk wordt maar liefst 16 keer opgevoerd.

De eerste kaartjeskopers doken om acht uur gisteravond al op aan de parochiezaal. Velen hebben dan ook de nacht doorgebracht in de zaal, in de hoop een goede plaats te bemachtigen. De eigenlijke kaartenverkoop vond plaats tussen 8 en 12 uur zondagvoormiddag.

Na een half uur waren er al een paar voorstellingen uitverkocht. In totaal gingen vanmorgen 3500 kaartjes de deur uit. Acht van de zestien voorstellingen zijn al uitverkocht. De populariteit van de Torhoutse burgemeester, Norbert De Cuyper, die zelf altijd één van de rollen voor zijn rekening neemt speelt hier zeker mee. ‘Eer de haan kraait’ gaat in première op 13 november in de parochiezaal van Wijnendale. LOR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier