Hondenloopweide aan Van Raemdonckpark

Redactie KW

Kortrijk krijgt dan toch zijn eerste hondenloopweide. In de wijk Drie Hofsteden, aan het Van Raemdonckpark, wordt een grasveld afgebakend waar honden los kunnen lopen en zich eens goed uitleven.

De aanleg kadert in de laatste fase van de heraanleg van het Van Raemdonckpark. De hondenloopweide komt er op vraag van de buurtbewoners zelf, die onder meer een petitie en een Facebookgroep opstartten. “De hondenloopweide komt op een grasveld tussen de flatgebouwen Drie Hofsteden, de scholencampus en de Minister De Taeyelaan”, vertelt schepen van Leefmilieu Stefaan Bral. “De baasjes van de honden moeten wel nog altijd de hondenpoep opruimen. Daarvoor worden vuilbakjes voorzien. Later komt er wellicht nog een hondenloopweide op de Marionetten.”

Bij de heraanleg van het Van Raemdonckpark werd donderdagavond voorgesteld aan de buurtbewoners en werd algemeen positief onthaald. Door het snoeien van bepaalde struiken, wordt het Guldensporenfietspad beter zichtbaar gemaakt, wat de sociale controle moet verhogen. De bewoners hadden nogal wat opmerkingen over het onveiligheidsgevoel in het park, maar de schepen wees daarvoor in de richting van de politie. “Bovendien moeten mensen weer leren om respect voor elkaar op te brengen”, aldus nog Bral.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier