Honden van woonboot aan Westkaai in Ieper vergiftigd

Redactie KW

Michel Vervacke en Carine Aeck, die in een woonboot aan de Westkaai wonen, willen honden- en kattenbezitters uit de buurt waarschuwen. “Twee van onze honden zijn onlangs vergiftigd – één overleefde het niet – en de jongste tijd zijn er ook al katten op een verdachte manier aan hun eind gekomen.”

Samen met hun twee kinderen wonen Michel en Carine al ruim vijf jaar op de woonboot De IJsvogel die aangemeerd ligt aan de Westkaai. “Op 5 september was ik met een paar van mijn honden op stap toen m’n dieren aan het brugje Komense Vaart-Ieperlee langs de Westkaai wat aardappelen, brood en vlees zagen liggen”, zegt Michel. “Een buitenkansje, zo moeten ze hebben gedacht en ze werkten het eten naar binnen. Eén van m’n honden, de jongste van zeven jaar, had het meeste ervan gegeten en stond even later te beven op zijn poten. Hij begon te kwijlen en had diarree. Ogenblikken later werd hij doodziek. Ik haalde er meteen de dierenarts bij, die de hond naar de dierenkliniek bracht. Maar hulp kon niet meer baten : binnen het half uur was het dier dood. Nader onderzoek wees uit dat de hond was vergiftigd. De politieagenten die ik erbij haalde vonden nog wat resten van het achtergebleven voedsel en namen dat mee.”

Ook dode katten

Het was jammer genoeg niet de eerste keer dat een dier van Michel en Carine werd vergiftigd. “Op 31 mei van dit jaar maakten we een fikse wandeling met de honden, tot één ervan ziek werd, met dezelfde symptomen. Gelukkig kwam die er na enkele dagen wel bovenop. Toen kwam het nog niet in ons op dat het beest vergiftigd was geweest, nu weten we wel beter. De jongste tijd sterven trouwens ook verdacht veel katten in de buurt. We stellen ons daar ernstige vragen bij, al willen we zeker niemand beschuldigen. Voor ons kan de klok niet worden teruggedraaid, onze hond zijn we kwijt. Maar we willen andere dierenbezitters wel waarschuwen.”

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier