Hond redt rolstoelgebruiker uit gracht in Wingene

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Joseph ‘t Kindt uit de Keukelstraat heeft zijn leven te danken aan de hond Tosca, een labrador van onthaalmoeder Iris Martens. Joseph was met zijn scootmobiel in de gracht gesukkeld. Door de diepte van de gracht kon niemand hem zien liggen, maar Tosca had het ongeval in de gaten en kon dankzij zijn aanhoudend geblaf de aandacht op de onfortuinlijke man vestigen.

Joseph ‘t Kindt was met zijn scootmobiel onderweg om een foto te nemen, toen hij in de Kortstraat in de gracht reed. De man, die dertien jaar geleden getroffen werd door een hersenbloeding, was zo diep gevallen dat niemand hem kon zien liggen. Gelukkig kon Josephs aanhoudende noodkreet de hond van onthaalmoeder Iris Martens van kinderopvang ‘t Petoeterke alarmeren.

Brandweer

“Ik was binnen enkele kindjes aan het verzorgen toen Tosca maar bleef blaffen”, zegt Iris. “Dat is niet van zijn gewoonte en daarom trok ik naar buiten. Eerst zag ik niets speciaals, maar toen ik tot aan de straat wandelde zag ik plots een hand uit de gracht opdoemen.”

Iris probeerde Joseph op eigen kracht uit de gracht te halen, maar dat was onmogelijk. Daarom haalde ze er de brandweer bij, die zonder al te veel problemen Joseph uit zijn hachelijke situatie kon redden.

(PVH/RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier