Hond bijt meisje

Redactie KW

Er rijzen vragen rond de procedure voor het adopteren van honden uit een dierenasiel, na een incident in Brugge. Maandag werd daar een meisje van 4 in het gezicht gebeten door een American Staffordshire Terrier. De hond was afkomstig van een dierenasiel in Rekkem bij Menen. Dat heeft naar eigen zeggen nooit problemen gehad met het dier.

Ook in het dierenasiel van Oostende wachten verschillende American Stafford-honden op een nieuw baasje. De honden zijn de jongste tijd heel populair omdat ze stoer ogen. Ze zijn vooral geliefd door een bepaald publiek, maar niet iedereen die zo’n hond wil adopteren, krijgt hem hier mee naar huis.

Nooit problemen

De hond die maandag in Brugge een meisje van 4 in het gezicht beet was afkomstig van het dierenasiel De Grensstreek in Rekkem bij Menen. Het gezin uit Brugge had de hond al een twee weken in huis, hij is intussen afgemaakt. Volgens de verantwoordelijke van het asiel waren er nooit problemen met de Stafford Terrier. De hond werd gevonden op straat maar had een chip.

Een American Stafford Terrier is van oorsprong gefokt om te vechten. Maar de stelling dat deze honden agressiever zouden zijn dan een ander ander klopt niet.

Klacht

Het meisje uit Brugge moest naar het ziekenhuis en moest verschillende delen van haar gezicht gehecht worden. Het gezin overweegt om een klacht in te dienen tegen het asiel van Rekkem. (LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier