Homoseksuele koster kan zich niet vinden in uitspraken paus Benedictus XIV

Redactie KW

In zijn traditionele kerstboodschap haalde paus Benedictus XIV uit naar de holebi’s van deze wereld. Volgens de leider van de katholieke Kerk is het bestrijden van homoseksualiteit even belangrijk als het behoud van de regenwouden. En daar kan Thierry Laquiére, de koster van Oeselgem en Markegem, zich niet in vinden.

„Ik ben zelf homo en vind het ongehoord dat de paus zo’n uitlatingen de wereld instuurt. We leven toch in de 21ste eeuw ?”, zucht hij.

Thierry vindt dat een moderne Kerk zeker plaats moet bieden aan mensen met een andere geaardheid. „Waarom zou ik mijn seksuele voorkeur moeten verstoppen ? Het is trouwens niet zo dat ik van de daken schreeuw dat ik homo ben, maar ik ben wie ik ben. Ik zou mijn geaardheid trouwens nooit verloochenen, voor welke job dan ook.”

„Veel parochianen hebben weet van mijn geaardheid en ook het kerkpersoneel is op de hoogte. En niemand die daar problemen over maakt, behalve onze grote baas. Wij zijn per slot van rekening toch ook maar mensen ?”

En is Thierry nu zijn vertrouwen in de Kerk verloren ? „Integendeel. Ik ben tot in het diepste van mijn wezen gelovig en leg mijn hart en ziel in mijn taken als koster”, benadrukt hij. „Mijn kosterschap is trouwens slechts een hobby, ik hou er nog een fulltime-job bij Beaulieu in Kruishoutem op na. Alles wat ik hier doe, is uit liefde voor de Kerk.” (Philippe Verhaest)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 9 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier