Homeless Cup in Kortrijk

Redactie KW

Gisteren hebben in Kortrijk tien ploegen deelgenomen aan het finaletornooi van de Homeless Cup 2013 in Kortrijk. De ploeg uit Kortrijk ging aan de haal met de Community Trophy, maar het was uiteindelijk Genk dat zich plaatste voor de Homeless World Cup in Polen.

De Belgian Homeless Cup bestaat sinds twee jaar. Teams van daklozen en thuislozen nemen het tegen elkaar op in korte wedstrijdjes 4-tegen-4 straatvoetbal. “Met dit initiatief bieden we die mensen de kans om er op een positieve manier bij te horen”, vertelt coördinator Bert Ballegeer. “Ze kunnen eens begeleid worden los van de traditionele problematiek.”

De Homeless Cup probeert de deelnemers ook een structuur te bieden. “De meeste teams trainen wekelijks, sommige zelfs twee keer per week. In elke stad zijn er wel vijf organisaties zoals OCMW en CAW bij het project betrokken.”

Kortrijk mocht de Community Trophy mee naar huis nemen, de teams uit Brugge en Oostende vielen net naast de prijzen.

Van 10 tot 18 augustus mag KRC Genk zich in Polen meten met de beste buitenlandse teams. Door het grote kostenplaatje en de mogelijke onveiligheid stuurde België geen team naar de vorige editie in Mexico.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier