Homejackings Oostkamp en Tielt: mensen moeten geld uit kluis afgeven en worden geboeid achtergelaten

Redactie KW

In een alleenstaande woning in Oostkamp is een koppel overvallen door drie Franstalige homejackers. Het koppel werd bedreigd, de man moest het geld uit de kluis afgeven, de vrouw haar juwelen en beiden werden geboeid achtergelaten. Ook in Tielt werd een koppel op dezelfde manier overvallen.

De overvallen dateren al van woensdagavond, maar werden nu pas door het parket van Brugge bekendgemaakt. In de alleenstaande woning in Oostkamp drongen woensdagavond omstreeks 19 uur drie gemaskerde en gewapende mannen binnen. De man en de vrouw, die in huis aanwezig waren, werden bedreigd en geboeid. De vrouw moest haar juwelen afgeven, de man moest mee naar boven om het geld uit de kluis af te geven. De man kreeg ook nog een slag van een geweerkolf in het gezicht.

In Tielt

Diezelfde avond omstreeks 22 uur gebeurde vrijwel hetzelfde in Tielt. Ook daar bedreigden drie gewapende en gemaskerde mannen een koppel en zijn dochter. De minderjarige dochter moest onder bedreiging van een vuurwapen de kluis openen. De bewoners werden, net zoals in Oostkamp, geboeid.

Waarschuwing

De daders waarschuwden de slachtoffers dat ze ‘hen wel zouden weten te vinden als zij de politie contacteerden’. Een van de twee overvallen gezinnen durfde daardoor aanvankelijk geen klacht indienen bij de politie. Om die reden en omwille van de privacy wil het parket van Brugge niet meegeven waar de overvallen precies gebeurden.

Samenwerking

De kans is groot dat beide overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd, maar daarover is nog geen zekerheid. De parketten en de politiediensten van Kortrijk, Brugge en Dendermonde komen maandag in Brugge samen om na te gaan of hier om een en dezelfde bende gaat en om in dat geval samen te werken bij het politieonderzoek.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier