Homejackers gewapend met baseballknuppels stelen wagen in Rekkem

Redactie KW

Vanochtend vroeg is weer een homejacking gepleegd, dit keer in Rekkem in de Murissonstraat. De daders gingen aan de haal met een zwarte Audi S4.

Maandagnacht drongen vier Fransprekende jongeren binnen bij een jong koppel uit Rekkem. Ze trapten de voordeur in, maakten bijzonder veel lawaai en uiteindelijk ging een van de mannen naar boven. Het koppel dat wakker werd door het lawaai, had de politie al opgebeld en bleef angstig wachten in de kamer. Evelien ging uiteindelijk gewillig mee met de man die geld eiste. Beneden werd ze geconfronteerd met de andere gangsters, gewapend met baseballknuppels. De mannen gingen er vandoor met een kistje, een horloge, portefeuille, reservesleutels van twee wagens van de vrouw en de vader en met de Audi van haar vriend Nicolas.

Nog dinsdagochtend hebben drie onbekende daders geprobeerd om met geweld een woning binnen te dringen in Zillebeke bij Ieper. Maar dat is niet gelukt. Zij zijn gevlucht met een witkleurig voertuig, vermoedelijk een Ford Focus. De daders waren blank, ongeveer 20 jaar oud en waren gekleed met een sweater met kap.

(XC/PL/AD)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Homejackers gewapend met baseballknuppels stelen wagen in Rekkem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier