Hollywoodster Sarah-Jessica Parker rijdt op Egemse fiets

Redactie KW

Sarah-Jessica Parker, bekend van ‘Sex & The City’, verplaatst zich sinds kort met een oervlaamse Achiellefiets. Zaakvoerder Jan Oosterlinck en zijn twee zonen Peter en Tom zijn apetrots, maar blijven met beide voetjes op de grond. “We hebben hard moeten werken om onze plek te verdienen, maar zo’n nieuws doet natuurlijk goed.”

Drie jaar geleden werd Achielle Fietsen boven de doopvont gehouden. „Maar onze geschiedenis gaat veel verder terug”, legt Peter Oosterlinck uit. . „Mijn grootvader Achiel startte in 1946 als fietsenmaker.” Jan en zijn zonen trokken hun stoute schoenen aan en besloten een eigen fietsenmerk te lanceren. „Het was een risico, maar nu blijkt dat we de juiste beslissing hebben genomen.”

Retrofietsen

„We hebben altijd al stalen frames gemaakt en wilden die knowhow behouden. En retrofietsen zijn de laatste jaren weer enorm populair. Het is een leuke fiets, met een vleugje nostalgie. Eigenlijk zijn wij vernieuwend, met een oud model”, lacht Jan. “Er zit toekomst in onze fietsen, zoveel is duidelijk.” En die toekomst ligt misschien wel over de Grote Plas. Enkele Hollywoordsterren vielen ondertussen al voor het charmante design van de Achielle Fietsen.

Sarah-Jessica… en ook Nicole

„En blijkbaar heeft Sarah-Jessica Parker nu de allereerste Achielle die hij ingevoerd heeft, gekocht. Zo’n nieuws doet uiteraard goed, maar iedere klant is voor ons even belangrijk. Ondertussen hebben we ook al contacten met iemand die onze fietsen op de Australische markt wil lanceren. Ook Nicole Kidman zou een Achielle in haar bezit hebben, maar zij kreeg ‘m cadeau.” …

(PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 23 april 2010

>> www.achielle.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier