Hogere schadevergoeding voor ouders van verongelukt jongetje in Waregem

Redactie KW

Een psychiater aangesteld door de Kortrijkse rechter moet nu nagaan hoe groot de definitieve schade is, zowel op huiselijk als op professioneel vlak.

Het leven van Xavier C. en Inge P. veranderde op 25 augustus 2010 drastisch toen hun 6-jarige zoontje bij het oversteken van de Zuiderlaan in Waregem voor de ogen van zijn ouders doodgereden werd. Aanrijder Moussa B. kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden, een geldboete van 2.200 euro en een rijverbod van 2 jaar.

Grootouders stonden voor groot deel in voor de zorg van de kinderen

Vrijdag werd de zaak burgerlijk afgehandeld. Zowel de ouders als de grootouders van de verongelukte jongen hadden zich burgerlijke partij gesteld. Voor de grootouders had raadsman Christian Vandenbogaerde een schadevergoeding van 10.000 euro gevraagd terwijl de indicatieve tabel een bedrag van 1.250 euro per grootouder voorschrijft. De rechter kende hen elk een schadevergoeding van 3.500 euro toe. “Zij stonden voor een groot deel in voor de zorg van de kinderen”, klonk het.$

“Impact van de gebeurtenissen van die dag”

Xavier C. en Inge P. hadden het dubbele van de voorgestelde 12.500 euro gevraagd. “Zij kregen elk een schadevergoeding van 15.000 euro toegewezen”, bevestigt Vandenbogaerde. “De rechter hield rekening met de impact van de gebeurtenissen op die fatale dag. Mijn cliënten zagen hoe die snelheidsduivel hun kind van het leven beroofde.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier