Hoger perron in station De Panne in 2011

Redactie KW

Er is al veel kritiek gekomen op de hoge opstap naar de treinstellen door te lage perrons. De seniorenraad van De Panne had hiertegen al verschillende acties ondernomen. Provincieraadslid Peter Roose (SP.A) heeft bevestiging gekregen dat het perron in De Panne in 2011 met 28 centimeter zal verhoogd worden. Ook de perrons in de stations van Veurne en Koksijde worden onderzocht.

De perronverhoging in De Panne komt er. Vele mensen zullen opgelucht adem halen. „Al jaren klagen treinreizigers over de hoge opstaphoogte door te lage perrons in De Panne, Veurne en Koksijde. Oudere mensen, minder mobiele personen, ouders met kinderwagens of mensen met zware reiskoffers konden moeilijk op- en afstappen in de Westkust maar er is goed nieuws op komst”, laat Peter Roose weten.

„Luc Lallemand, de gedelegeerd bestuurder van Infrabel, heeft laten weten dat Infrabel niet kampt meteen een tekort aan financiële middelen om de perronverhogingen op de lijn 73 te realiseren. Het is eerder een gevolg van de beschikbare studiecapaciteit en de problemen om de spoorlijn tijdens de werken gedeeltelijk buiten dienst te stellen. Infrabel heeft beloofd om de studiecapaciteit op te drijven door op externen een beroep te doen. Daarenboven zullen alle perrons in het station van De Panne volgens de huidige planning van Infrabel in 2011 verhoogd worden met 28 centimeter. De nieuwe perronbedekking zal bestaan uit een rij noptegels die de veilige afstand met de trein aangeven. Infrabel zal alle kosten op zich nemen.” (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier