Hoger budget voor ontwikkelingshulp

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 25 maart kregen de gemeenteraadsleden de kans om de motie ‘De tijd dringt’ te ondertekenen. Oppositieraadslid Marc Bogaert (Samen) wilde de motie niet ondertekenen.

Met het ondertekenen van de motie willen wij onze bezorgdheid uiten over de realisatie van de Millenniumdoelstellingen waarmee de VN armoede en onrecht de wereld willen uithelpen”, vertelde schepen van ontwikkelingssamenwerking Christelle Dejonckheere (CD & V).

“Geen engagement zonder centen”

“Ik zal de motie niet ondertekenen”, reageerde Marc Bogaert (Samen). “We kunnen dit wel allemaal mooi op papier zetten, maar als we ons daadwerkelijk willen engageren moeten we ook met centen over de brug komen. We zouden ons beter engageren om het budget voor ontwikkelingshulp trapsgewijs tot de vooropgestelde 0,7 % van de gemeentelijke begroting te verhogen.”

“Eerst sensibiliseren”

“De eerste taak van de gemeente bestaat eruit om te sensibiliseren”, repliceerde Christelle Dejonckheere. “Het halen van de 0,7 % moet daarnaast ook budgettair mogelijk zijn.”

(CBR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier