Hoge score voor Bellewaerde Park in tevredenheidsonderzoek

Redactie KW

Bellewaerde Park in Zillebeke haalt de hoogste score in de tevredenheidsenquête die bij de bezoekers gehouden wordt in alle parken van de Compagnie des Alpes, de groep die eigenaar is van Bellewaerde Park. Het Ieperse pretpark haalt een score van 9 op 10 voor wat betreft de schoonheid en de properheid van het park. De Compagnie des Alpes beheert pretparken in ons land (Bellewaerde Park, Walibi en Aqualibi), in Frankrijk; Engeland, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Bellewaerde Park heeft die hoge score te danken aan het vele groen in het park, dat piekfijn onderhouden wordt.

Vandaag start in Bellewaerde Park overigens het eerste bloemenfestival ‘The power of flowers’, waarbij het groen en de bloemen extra in de verf worden gezet. In het park vind je meer dan 200.000 bekende, maar ook zeldzame bloemen- en plantenvariëteiten. Verspreid over heel het park worden jaarlijks 30.000 voorjaarsbloemen aangeplant (tulpen, narcissen, viooltjes) en nadat deze uitgebloeid zijn, worden ze vervangen door dezelfde hoeveelheid zomerbloemen.

Voor het bloemenfestival is de fontein omgetoverd tot een reuzenkroon, geïnspireerd op de Leeuw, de mascotte van Bellewaerde Park. Speciaal voor de 55ste verjaardag wordt het getal 55 in witte begonia’s uitgebeeld (meer dan 3.000 bloemen). Er is ook een zaal met 7 verschillende geslachten van vleesetende planten en een zaal waar men kan ruiken aan geurende geraniums, die een heel specifieke geur verspreiden. Zo zijn er die geuren naar wortel en noten. Op het Mexicoplein is ook een bloementapijt aangelegd van 200 vierkante meter met 8.000 bloemen. Bij de groendienst van Bellewaerde werken 5 personen voltijds, in de zomer aangevuld met drie jobstudenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier