Hoge Poolse gasten voor herdenking 70 jaar Bevrijding in Tielt

© Foto Ronny Neirinck
Redactie KW

Heel wat prominenten woonden de plechtigheden naar aanleiding van 70 jaar Bevrijding van Tielt bij.


© Foto Ronny Neirinck

Maandag 8 september is het 70 jaar geleden dat Tielt bevrijd werd door Poolse troepen onder leiding van generaal Maczek. Met verschillende plechtigheden bracht Tielt op zondag 7 september hulde aan de Bevrijders. De start van de reeks plechtigheden begon op de stedelijke begraafplaats, waar bij het monument van de Poolse gesneuvelden een eresaluut werd gehouden.

Daarna trok het gezelschap naar het cultuurcentrum Gildhof, waar verschillende toespraken werden gehouden, onder andere door burgemeester Els De Rammelaere, die nogmaals haar waardering uitdrukte voor de Poolse bevrijders. Er waren ook toespraken van Jan Cornelissens, voorzitter van het Verbond van Poolse Oudstrijders & Veteranen van de Eerste Pantserdivisie van generaal Maczek in België en van Artur Harazim, ambassadeur van de Poolse Republiek.

Hoge Poolse gasten voor herdenking 70 jaar Bevrijding in Tielt


© Foto Ronny Neirinck

Na het officieel gedeelte werd nog een bezoek gebracht aan de tentoonstelling over 70 jaar Bevrijding, die in het cultuurcentrum Gildhof loopt. De komende dagen zijn er in Tielt nog een aantal activiteiten in het kader van de Bevrijding. Het volledige programma is te lezen op www.tielt.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier