Hof van Beroep wil voor zomer arrest L&H

Redactie KW

Het Hof van Beroep in Gent zal al het mogelijke doen om nog voor de zomer een arrest te vellen in het dossier Lernout & Hauspie. Dat zegt persrechter Martin Minnaert maandag in een persmededeling. Het arrest is maandag opnieuw met een maand uitgesteld, maar zal dus vermoedelijk niet voor juni 2010 moeten worden verwacht.

“De beoordeling en toerekening van de verschillende tenlasteleggingen en de redactie van het arrest zal vermoedelijk nog heel wat tijd in beslag nemen”, aldus Minnaert. “De drie rechters worden immers geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie. De zaak is heel complex, het dossier bevat zo’n 350.000 bladzijden, de neergelegde conclusies zijn samen goed voor nog eens 10.500 bladzijden en het aantal neergelegde stukken bedraagt zo’n 20.000 bladzijden. Daar moeten de rechters door de wettelijke motiveringsplicht allemaal rekening mee houden
bij het beraad. Het uitzonderlijke van dit dossier wordt trouwens
ook geïllustreerd door het feit dat het gerechtelijk strafonderzoek
zes jaar duurde en dat de partijen ruim twee jaar nodig hebben gehad om hun argumentatie in geschrift en woord te ontwikkelen.”

Na de pleidooien nam het Hof van Beroep de zaak in beraad op 30
januari 2009. Een concrete datum voor het arrest ligt nog niet vast,
maar het Hof zal naar eigen zeggen al het mogelijke doen om in de loop van dit gerechtelijk jaar nog tot een besluit te komen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier