Hof van beroep Gent halveert celstraf voor valse bommelder

Redactie KW

Het Gentse hof van beroep heeft vrijdag de celstraf van een valse bommelder uit Moorsele gehalveerd. N.K. moet één jaar effectieve celstraf uitzitten in plaats van twee.

Op 28 oktober 2009 belde N.K. naar het Ontvangkantoor van Penale Boeten in Kortrijk. Hij waarschuwde de bediende aan de telefoon dat er een bom zou ontploffen. Een maand later deed hij precies hetzelfde bij de politie van zone Midow (Meulebeke-Ingelmunster-Dentergem-Oostrozebeke-Wielsbeke) en op 10 december 2009 werd door zijn toedoen het Justitiepaleis in Kortrijk volledig ontruimd.

Haat
De man verklaarde dat hij haat droeg tegenover gezag en politie. De frustraties liepen op toen hij een -naar eigen zeggen onterechte- boete moest betalen. Zijn advocate probeerde tevergeefs een werkstraf uit de brand te slepen, maar de man kreeg wel een halvering van zijn straf. In de motivatie drukte het hof haar vertrouwen uit in de zus van N.K., die hem in huis wil nemen en hem wil helpen bij het zoeken van een job. De man blijft wellicht nog een tijdje in de cel als gevolg van openstaande celstraffen van vorige veroordelingen.

(Belga/BS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier