Hof van assisen opent proces tegen dakloze die bejaarde doodt

Redactie KW

Voor het hof van assisen van West-Vlaanderen in Brugge is maandagmorgen het proces tegen F.B. (26) uit Oostende gestart. Hij bracht op 18 oktober 2007 de 70-jarige Eduard Missant om het leven in het appartement van het slachtoffer in Oostende. B. wordt beschuldigd van opzettelijke doodslag. De jury werd maandagmorgen samengesteld. Vrijdag begint het proces.

F.B. was dakloos in de periode dat hij de feiten pleegde, en sliep soms op het appartement van Eduard Missant. Hij kon het niet verdragen dat Missant hem geregeld aanraakte. Toen hij op de avond van 18 oktober 2007 opnieuw door Missant gestreeld werd, wurgde F.B. hem. Hij werd de dag nadien opgepakt door de politie. Omdat de wetsdokter verklaarde dat de doodsoorzaak een hartaanval was, kwam de zaak eerst voor de correctionele rechtbank in Brugge. Maar daar besloot een college van artsen-deskundigen dat het om wurging ging en verhuisde de zaak naar het Hof van assisen.

Er werden maandagmorgen acht vrouwen en vier mannen gekozen om in de jury te zetelen. Vrijdag start het proces met de voorlezing van de akte van beschuldiging.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier