Hoeveschilderij in Snaaskerke geniet veel belangstelling

Redactie KW

Een mooi overblijfsel van de actie Gluren bij de buren geniet nog dagelijks belangstelling langs de Bergschuurstraat: de beschilderde muur op de hoeve van de familie Kimpe.

De beschilderde muur op de hoeve is eigenlijk ontstaan tijdens de actie Gluren bij de buren, die meester Luk Lowyck organiseerde. Een kunstenaarscollectief, Lost Flammos, heeft dan het enorme schilderij binnen de kortste keren – in een weekend – geborsteld. Er werden niet minder dan 120 bussen verf gebruikt en ze werkten dag en nacht aan het project. Hoe ze hun figuren zo natuurgetrouw konden konterfeiten, legt Walter uit: “Ze projecteerden dia’s op de muur om de contouren te bepalen.” Eenvoudig, maar je moet er aan denken.

Kiekje nemen

De hoeve van de familie Kimpe is goed zichtbaar vanaf de Oostendebaan, richting Oostende. “Het gebeurt vaak dat een auto de bocht neemt naar onze hoeve. De inzittenden kijken hun ogen uit naar de beschilderde wand en willen graag op de foto. Maar vooral fietsers nemen hier graag een kiekje”, weet Walter Kimpe.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier