“Hoera ‘t is crisis!”, wie profiteert van de crisis?

Redactie KW

Elke dag opnieuw horen en lezen we het ind e media: we zitten volop in een economische crisis. Maar die crisis is niet per se voor iederéén slecht. Er zijn zelfs die er wel bij varen zoals videotheken, frituren, kringwinkels en faillissementswinkels.

“De verkoop en de verhuur gaan in stijgende lijn sinds de crisis is begonnen”, vertelt Ignace Verbaeck van de videotheek Videopalace in Torhout. “Wij hadden in november een stijging van 9,1 procent ten opzichte van vorig jaar in dezelfde maand. Ik denk dat mensen meer thuis willen blijven en het daar gezellig willen maken met een filmpje.”

“Wij kennen een stijging over het volledige jaar 2008”, zegt Cindy Sanctorum van frituur De Bosrand in Sint-Michiels. “Normaal valt de verkoop wat stil na eind september, maar in 2008 zijn we sterk vooruitgegaan in de maanden oktober, november en december.”

“Onze winkel in Ichtegem is nu zeven jaar open en voor het eerst maken wij een dergelijke verkoopstijging mee”, aldus Yvette Degrieck van de Kringwinkel.

“Traditioneel is het eindejaar altijd een drukke periode”, weet Nelson Vroman van de De Faillissementswinkel in Roeselare. “Maar ook nu blijft het werk komen.” (Paul Cobbaert & Bert Vanden Berghe)

Krant van West-Vlaanderen van 9 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier