Hobbykok Claudia Allemeersch gaat de klassieke toer op

Redactie KW

De beste hobbykok van Vlaanderen Claudia Allemeersch heeft in Ter Duinen in Koksijde haar vijfde boek voorgesteld : “Claudia kookt klassiek”

De Roeselaarse volgde een jaar lang les in de bekende hotelschool om zich te bekwamen in de finesses van de Franse keuken. “Zoals de meeste leerlingen hier moest ik eerst leren stappen voor ik kon lopen”, zegt zij. “Hier heb ik de basis geleerd en leren koken op een eenvoudige manier. Sinds Claudia Allemeersch in 2009 de titel won van beste hobbykok van Vlaanderen bouwde ze een carrière uit als talentrijke chef. Maar om een topmenu klaar te maken ga je best eerst bij een professionele chef in de leer.

Concurrentie

“Claudia kookt klassiek” bundelt zo’n 85 recepten. Claudia stelde met die recepten een achttal menu’s samen. Ook de Koksijdse hotelschool pakt in het najaar uit met een eigen kookboek. Directeur Raf Sonneville : “We brengen een klassiek kookboek. Dat wordt een verbeterde en meer hoogstaande versie van het boerinnenkookboek. Zo zijn we ook een beetje concurrent van Claudia”.

(B.V./A.D.)

Hobbykok Claudia Allemeersch gaat de klassieke toer op

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier