HMS Bounty binnengevaren in haven Oostende

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Dinsdag om 16.10 uur, wat vroeger dan verwacht, liep de HMS Bounty de haven van Oostende binnen. Deze replica van het schip waarop zich de meest ruchtmakende muiterij ooit heeft afgespeeld, werd gebouwd voor een verfilming in de jaren zestig. Het schip werd ook ingezet voor de blockbusterreeks ‘Pirates of the Carribean’.

Het schip is onlangs helemaal opgeknapt en vaart nu als historisch monument de wereld rond. Oostende is, na Plymouth in Engeland, de tweede stop in Europa. De overtocht vanuit Engeland verliep sneller dan verwacht dankzij een stevige zuid-westenwind. Het schip zal moeten een precisiemanoeuvre uitvoeren om de Oostendse Mercatorsluis te passeren. Met haar 54,5 meter lengte en 9 meter breedte zal het schip maar net tussen de sluismuren kunnen.

De Bounty zal tussen 26 en 29 mei tijdens ‘Oostende voor Anker’ open zijn voor publieksbezoek. Het zal aangemeerd liggen in het Mercatordok, vlak voor het Stationsplein. Aan boord kan het publiek kennis maken met het bemanningsleven zoals het zich ten tijde van de beruchte Captain Bligh heeft afgespeeld.

(LD/ML)

Bekijkhierde reportage.

Meer in het nieuws van Focus. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier