Hitte: hoe koelde u vandaag af?

Redactie KW

Het was vandaag weer snikheet met in de provincie temperaturen van 30 graden en meer. De spoeddiensten krijgen op zulke dagen heel wat oudere mensen over de vloer die last hebben van de hitte. Anderen zoeken dan weer verfrissing bij een waterplas, in de buurt van een fontein of gewoon door een ijsje te eten.

De spoeddienst van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper keeg met dit warme weer meer patiënten over de vloer dan anders. Gisteren lagen de mensen tot op de gang, en ook vandaag stond de spoedafdeling paraat. Vooral oudere mensen zijn het slachtoffer van de hitte.

Fonteinen

Iets verderop, op de Grote Markt van Ieper, waren de terrasjes in de schaduw fel gegeerd. Ijsjesverkopers doen dezer dagen gouden zaken en sommigen zoeken ook wat verfrissing bij een fontein.

Openluchtzwembaden

In openluchtzwembaden en zwemvijvers in heel West-Vlaanderen was het vandaag op de koppen zwemmen. Maar eigenlijk was het nog het best vertoeven aan de kust. Op het warmste moment van de dag werd in Middelkerke de laagste temperatuur van heel het land gemeten: 22 graden!

Ook dit weekend wordt het trouwens nog tropisch warm, met kans op onweer. Pas maandag zou het weer wat koeler worden.

(LD/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier