Historisch centrum geplaagd door duiven

Redactie KW

Het historisch centrum van Diksmuide wordt geplaagd door duiven. Inwoners willen dat de stad het probleem helpt aanpakken. De stadsbibliotheek liep onlangs ook schade op door duivenmest die de afvoerpijpen verstopte. Diksmuide is van plan de eigen gebouwen alvast vaker te controleren. Maar volgens de burgemeester is de overlast niet groter dan elders. Oppositieraadslid Jan Colaert wil het probleem bespreken op de gemeenteraad maandag.

De duiven in het historisch centrum van Diksmuide zijn al langer een doorn in het oog van heel wat inwoners. Oppositieraadslid Jan Colaert wijst op het probleem in de Generaal Baron Jacquestraat. “Dit is één van de straten waar meerdere bewoners last hebben van kolonies wilde duiven die op de daken zitten en daar hun mest laten vallen”, zegt Jan Colaert, gemeenteraadslid Hela. De uitwerpselen zouden er ondermeer voor zorgen dat afvoeren van de daken verstopt raken.

De stad zal nu eventueel een externe firma inschakelen om de duivenmest tijdig te verwijderen bij haar eigen gebouwen. In het verleden deed de stad al inspanningen om de dieren te verjagen, maar dat haalde niets uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier