Hippisch centrum Zilveren Spoor in Moorsele is failliet

Redactie KW

De Kamer van Koophandel heeft het paardensportcomplex Zilveren Spoor in Moorsele failliet verklaard.

Het Zilveren Spoor is een bekend centrum voor paardensport. Het is opgericht in 1991. Het complex van 13 hectare heeft buitenpistes en een binnenpiste met Olympische afmetingen.

De uitspraak van de rechtbank van koophandel is geen verrassing. De NV Zilveren Spoor maakte tot 2008 nog winst – een goede 100.000 euro – maar sindsdien volgt een verhaal van schulden. Sinds de dood van vader Jacques en topruiter Jean-Claude Vangeenberghe is het voor de Zilveren Spoor zoeken. De uitbating wordt verhuurd, maar is sinds juli dit jaar weer in handen van Véronique Vangeenberghe.

Zij laat ons weten dat ze zeker verzet wil aantekenen tegen het faillissement. Dat werd bij verstek uitgesproken deze week, uitgerekend op de dag dat haar moeder begraven werd. Vangeenberghe verzekert ons dat ze de jongste maanden al haar afbetalingsplannen nagekomen is. Enkel een openstaande schuld van 25.000 euro met één leverancier moest nog worden aangezuiverd. Maar daarover valt dus de rechtbank van koophandel. Voorlopig, volgens Vangeenberghe, die het levenswerk van haar en haar vader niet als een eindpunt wil zien vandaag.

(BS/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier