Hinder dreigt bij evenementen Schiervelde door werken

Redactie KW

Na het aanpassen van zes andere kruispunten op de Rijksweg starten op 16 november de werken aan het kruispunt tussen de Diksmuidsesteenweg en de R32. De stad legde deze week zijn plannen voor aan de inwoners van het gebied.

Maar niet alleen inwoners zullen hinder ondervinden, ook bezoekers van Schiervelde en de Expohallen en supporters van KSV Roeselare en Knack Randstad. Voor piekmomenten worden extra maatregelen voorzien.

Wat met Schiervelde?

De omleiding zal uiteraard betekenen dat het al drukker wordt op de Hoogleedse- en de Oostnieuwkerksesteenweg, maar dat zal er niet op beteren als er nog eens activiteit is op Schiervelde. Een match van KSV Roeselare, een volleywedstrijd van Knack Randstad, de Crosscup… of een combinatie daarvan. Het voorbeeld van KSV Roeselare is het meest relevant, omdat daar het meeste volk op een en hetzelfde moment komt. En die komen doorgaans voor een groot stuk via… de Rijksweg. Voor bepaalde risicowedstrijden tegen de toppers is het zelfs zo dat thuissupporters en bezoekers strikt gescheiden worden, maar als het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg in de eerste fase helemaal wordt afgesloten is dat natuurlijk geen optie. Volgens Henk Kindt zal het al bij al niet zo veel problemen met zich meebrengen. „De kruispunten liggen dicht bij elkaar en de opkomst voor moet ook niet overdreven worden”, zegt schepen Kindt. „Toch wordt er samen met de politie gekeken voor extra maatregelen.”

Specifieke borden

„Voor de wedstrijden van KSV Roeselare zal de aanrijroute verlopen via de Oostnieuwkerksesteenweg en dan langs daar naar de Diksmuidsesteenweg”, legt Martin Courtens van de Riho politiezone uit. „Dat zal zowel gelden voor wie uit richting Brugge komt, als voor zij die uit richting Kortrijk komen.” Maar zal het voor iedereen wel duidelijk zijn wat de routes zijn? Tenslotte is niet elke supporter per se inwoner van Roeselare? „Klopt, vandaar dat het ook mijn vraag was specifieke borden te voorzien”, aldus commissaris Martin Courtens. „Borden die specifiek naar Schiervelde of de Expohallen verwijzen. Die komen er normaal gezien nog.” (Bert Feys/FV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier