Hilde Crevits trekt provinciale CD&V-lijst voor Vlaamse verkiezingen, Sabine De Bethune lijstduwer

Redactie KW

Hilde Crevits bezet bij CD&V de eerste plaats op de West-Vlaamse lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Sabine de Bethune is lijstduwer.

Hilde Crevits is momenteel Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Dat de Torhoutse de CD&V-lijst voor onze provincie zou trekken, was meer dan aannemelijk.

Op de 2de plaats volgt Bart Dochy, burgemeester van Ledegem. Op 3. Martine Fournier, burgemeester van Menen. Op 4. Johan Verstreken, Oostende en op 5. Griet Coppé, Roeselare. Op 6. Jan Verfaillie, gewezen burgemeester van Veurne en op 7. Vlaams parlementslid Sabine Poleyn uit Zwevegem.

De huidige Vlaamse Parlementsleden Jan Durnez (Ieper) en Els Kindt (Lichtervelde) worden resp. eerste en tweede opvolger.

Op vandaag heeft CD&V 7 van de 22 zetels in het Vlaams Parlement.

Het lijstduwerschap gaat naar Sabine de Bethune en dat was minder verwacht: de Kortrijkse is momenteel senaatsvoorzitter.

“Als uittredend senaatsvoorzitter zou ik uiteraard graag opnieuw lid worden van de senaat, die voortaan niet meer rechtstreeks wordt verkozen, maar zal worden samengesteld uit leden van de gemeenschappen en gewesten. Zo kan ik aan de basis liggen van deze nieuwe instelling waar de deelstaten elkaar zullen ontmoeten”, liet Sabine de Bethune al noteren.

(AXV, JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier