Hilde Crevits heeft extra geld voor Bevrijdingslaan in Brugge en Kustweg in Zeebrugge

Redactie KW

Minister Crevits van Mobiliteit en Openbare Werken schrijft burgemeester Patrick Moenaert aan met positief nieuws over de heraanleg van het kruispunt van de Bevrijdingslaan langs de Expresweg in Brugge en van de Kustlaan in Zeebrugge.

Minister Hilde Crevits laat weten dat, na de herinrichting van de kruispunten Koningin Astridlaan, Wittemolenstraat, Tillegemstraat en de lopende heraanleg van de kruispunten met de Koning Albert I-Laan en de Legeweg, middelen voorzien zijn voor de herinrichting van het kruispunt N31 met de Bevrijdingslaan.

Burgemeester Patrick Moenaert is opgezet met dit nieuws: ‘De broodnodige omvorming van de N31 wordt stelselmatig en efficiënt aangepakt. De werkzaamheden aan het kruispunt Bevrijdingslaan zouden volgens de minister van start gaan nadat de lopende werkzaamheden aan de Koning Albert I-Laan en de legeweg zijn afgerond. Een positief antwoord op mijn vraag naar continuïteit.’

Op de vraag naar een stand van zaken in het dossier herinrichting Kustlaan N34, tussen Standwijk en Heist (fietspadinfrastructur tussen Londenstraat/Strandwijk en Visartsluis, herinrichting doortocht tussen Visartsluis en Vandammesluis en fietspadinfrastructuur tussen Vandammesluis en gemeentegrens met Heist), liet de minister weten dat er dit jaar een studiebestek wordt uitgeschreven dat de herinrichting van doortocht van Zeebrugge en kwaliteitsvolle uitbouw van het fietsnetwerk langs de kust mogelijk maakt.

Burgemeester Patrick Moenaert: ‘De minister wil de plannen daarvoor eerst afstemmen op het SHIP-project, maar het studiebestek zou nog dit jaar worden uitgeschreven en van zodra de plannen concreet vorm krijgen, zou ze zich inspannen om ook de nodige financiële middelen vrij te maken. Wij voelen ons in Brugge gesteund in onze ambitie om haven, woon-, recreatie- en werkfunctie maximaal te combineren!’ (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier