Hilde Corneillie ontvangt Prijs Hoppeland voor Schilderkunst

Redactie KW

In Poperinge is de ‘Prijs Hoppeland voor Schilderkunst’ uitgereikt aan Hilde Corneillie. Voor de 70 jarige kunstenares uit Roesbrugge is het een mooie erkenning van haar carrière die maar laat begonnen is. De prijs wordt maar om de 5 jaar uitgereikt en staat open voor kunstenaars uit de Benelux en het noorden van Frankrijk.

Het bekroonde werk van Hilde Corneillie maakt deel uit van haar reeks BOLOGNA 1908 -2008. Ze deed haar inspiratie op in een fotoboek dat ze cadeau kreeg van haar zoon. De kunstenares was getroffen door de finesses van de zwartwit fotografie.

De belangstelling voor de 5 jaarlijkse internationale prijs was groot. Daarbij kwam zowel het abstracte als het figuratieve aan bod. Uiteindelijk weerhield de jury een 60 tal werken van de ruim 300 inzendingen.

Uit de catalogus blijkt dat de Hoppelandprijs voor heel wat bekende kunstenaars een opstap was. Ook de prijzenpot van 6.750 euro is voor velen een stimulans om deel te nemen. De tentoonstelling van de bekroonde en geselecteerde werken loopt nog tot 2 november in de Gasthuis kapel in Poperinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier