Hier belanden Waregemnaren als hun huis afbrandt

Redactie KW

Na de brand van zondagavond in hun rijhuis aan de Kortrijkseweg in Beveren-Leie zochten de bewoonster en haar twee kinderen toevlucht tot de crisiswoning in de Weversstraat.

Dat appartement, gelegen naast de brandweerkazerne, werd enkele jaren geleden ingericht op vraag van de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). Jaarlijks nemen tot vijf gezinnen er hun intrek nadat een felle brand hun huis onbewoonbaar maakte en tot ze een ander onderkomen hebben gevonden. “We installeren de getroffenen hier zo snel mogelijk. Daar hoort een bezoek aan voedselverdeelpunt ‘t Kelderke bij, waar de mensen een basispakket met onder meer brood, boter, soep, melk en eieren ter beschikking krijgen”, aldus OCMW-voorzitter Joost Kerkhove (CD&V).

535 euro per maand

De huurprijs van de woonst, gelegen op de verdieping boven het Thuiszorgloket, bedraagt 535 euro. “Niet goedkoop, maar voor Waregem ook niet aan de hoge kant. We mogen de prijs ook niet te laag leggen om de tijdelijke bewoners te stimuleren van naar oplossingen te zoeken. Sowieso betaalt de brandverzekering die kosten terug.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier