Hevige uitslaande brand legt huis en kapsalon in de as in Jonkershove

Redactie KW

In Jonkershove heeft een brand zondag, omstreeks middernacht, een huis en een kapsalon helemaal vernietigd. De brand ontstond toen een elektrisch deken vuur vatte.

De brand ontstond in de logeerkamer nadat een elektrisch deken vuur vatte. Het was de kleinzoon die bij zijn grootouders logeerde die de brand in zijn kamer opmerkte. De jongen alarmeerde zijn grootouders, probeerde eerst nog om met emmers water zelf het brandende bed te blussen, maar al vrij vlug sloegen de vlammen tot tegen het plafond. De jongen heeft daarop de hulpdiensten verwittigd.

Door het dak

Hij kon zich, samen met zijn grootouders, die in de gauwte nog wat spullen bijeenzochten, nog net op tijd uit de voeten maken, voor het vuur het hele huis in lichterlaaie zette. In geen tijd sloegen de vlammen door het dak.

Kapsalon

De brandweer van Houthulst en Diksmuide snelden ter plaatse, maar de brandweerploegen hadden alle moeite van de wereld om het vuur te blussen. Er werd water uit een nabijgelegen vijver gepompt, maar het duurde uren vooraleer de vlammen volledig onder controle waren. Ook het aangebouwde kapsalon van de kleindochter ging in vlammen op. Een achtergelegen magazijn en de buurwoningen konden wel worden gered.

Van de woning en het kapsalon bleven alleen nog de zwartgeblakerde muren overeind.

Hevige uitslaande brand legt huis en kapsalon in de as in Jonkershove

Bekijk hier de reportage

(JB, Belga, foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West en Kust.

En uiteraard ook op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier