Hevige regenval zorgt voor wateroverlast

Redactie KW

De aanhoudende regen heeft dit weekend her en der voor wateroverlast gezorgd. Dat was vooral in de Westhoek het geval. Het waterpeil van de Ijzer was dermate hoog dat honderden hectare wei- en akkerland onder water liepen tussen Roesbrugge en Noordschote.

In Stavele, bij Alveringem diende de brandweer bewoners te evacueren uit hun huizen omdat de Krombekestraat onder was gelopen. Die straat wordt momenteel heraangelegd.

Ok in Lo-Reninge de buurt van de Fintelesluis stond het peil van het water alarmerend hoog. Daar was de Ijzer met twee centimeter per uur gestegen.

Ook in tal van andere steden en gemeenten zorgde de regenval voor overlast. In Zarren liep een straat onder water omdat de Zarrenbeek buiten haar oevers was getreden. Problemen waren er onder andere ook in Middelkerke, Vlamertinge, Torhout, Roesela re Diksmuide, Vleteren, Poperinge en Ieper met overgelopen beken, ondergelopen kelders en straten. De brandweer moest hier en daar aanrukken met zandzakjes en dompelpompen. Intussen is het peil van de Ijzer stabiel, de weersmannen en vrouwen voorspellen droger weer voor de komende dagen.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier