Hevige regenval maakt alle parkings voor bezoekers rommelmarkt onbruikbaar

Redactie KW

De 35stse Rommel- en Antiekmarkt van Kemmel lijdt onder het slechte (natte) weer. De voorziene parkings op stukken landbouwgrond langs de invalswegen naar Kemmel zijn niet bruikbaar door de hevige regenval van de voorbije nacht. Er is zowat 20 liter regen gevallen op korte tijd. Voor de duizenden bezoekers van deze rommelmarkt, die de grootste van de Westhoek (en misschien zelfs van West-Vlaanderen) is, is het dan ook zoeken naar een parkeerplaatsje.

De 850 standhouders van de rommelmarkt staan langs een parcours van 8 km: niet enkel in het centrum van het dorp (met de vernieuwde Dries, het centrale dorpsplein), maar ook in de Reningelststraat (tot aan de Pingelarestraat) en in de Kemmelstraat tot aan de betonfabriek Goudezeune. Wie de hele rommelmarkt wil aflopen, heeft enkele uren nodig.

Vroege vogels

Hoewel de rommelmarkt officieel pas om 6 uur vanmorgen startte (tot 18 uur deze avond), waren er in de vroege uurtjes al heel wat marktkramers die hun standjes openden. De eersten waren gisterenavond al toegekomen in Kemmel.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier