Hevige regen van oktober 2009 erkend als ramp

Redactie KW

De overvloedige regen van 7 en 9 oktober 2009 die aan de kust en elders in de provincie voor heel wat wateroverlast zorgde, is erkend als ramp. Dat laat Paul Breyne, gouverneur van West-Vlaanderen weten. De gemeenten Ardooie, Lichtervelde en Menen worden erkend als rampgebied voor 7 oktober 2009. Blankenberge, Brugge, Middelkerke, Oostende en Wervik worden erkend voor 9 oktober 2009.

Het KB dat in het Staatsblad verscheen stelt dat ‘de schade ten gevolge van de overvloedige regenval als een algemene ramp wordt beschouwd’. Mensen die schade ondervonden hebben tot 31 oktober 2010 tijd om een aanvraag tot financiële tegemoetkoming in te dienen. Dat kan bij de dienst Rampenschade. De nodige aanvraagformulieren en de bijhorende informatiebrochure liggen ter beschikking bij de gemeentebesturen.

Coördinator bij elke gemeente

In iedere gemeente is een coördinator aangesteld die goed op de hoogte is van de te volgen procedure en die behulpzaam kan zijn bij het invullen van de formulieren en het aanvragen van de noodzakelijke documenten.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier