Hevige brand vernielt huis in Staden

Redactie KW

Bij een hevige uitslaande brand is dinsdagavond een huis in de Akkerstraat in Staden in de as gelegd. De woning bevond zich een eind van de straat en daardoor kampte de brandweer met watertekort. Tankwagens van andere korpsen moesten er worden bijgehaald.

Omstreeks 20.45 uur rook een buurman een brandgeur en ging buiten kijken. Hij zag een vuurgloed uit het dak van de buurwoning oplaaien en verwittigde meteen de brandweer van Staden. Die kwam onmiddellijk met alle beschikbare materiaal ter plaatse kwam.

De brandweer stond bij aankomst voor een onmogelijke taak en had af te rekenen met watertekort doordat de woning een heel eind van het straatgedeelte lag.

Hevige wind

Het vuur verspreidde zich heel snel over de hele woning. De hulp van de brandweer van Westrozebeke, Roeselare en Hooglede werd onmiddellijk opgeroepen en die kwamen met tankwagens versterking bieden. Door de harde wind dreigden de vlammen over te slaan naar de woning van de buurman, maar dat kon de brandweer verhinderen.

Papegaaien gered

Bij het uitbreken van de brand was er in de woning niemand aanwezig. Toen de eigenaar van de woning arriveerde, kon hij 3 papegaaien uit het huis redden.

(JB, foto’s JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier