Heuvelland wil woongebied aan Willebeek uitbreiden

Redactie KW

De gemeente Heuvelland heeft plannen om het woongebied aan de Willebeek in Kemmel uit te breiden en om een parkeerplaats aan te leggen in de Kasteeldreef, ook in Kemmel.

De parking komt er op het einde van de Kasteeldreef, net voor het binnenrijden van het kasteelpark de Warande. “Een deel van de weide wordt ingericht als parking,” zegt eerste schepen Wieland De Meyer. “Als die parking aangelegd is, zal de Dries niet meer dienen om permanent op te parkeren in de zomer, maar kan hij wel nog gebruikt worden bij evenementen.” Of er nog een parking komt op de voormalige site van het bezoekerscentrum in de Reningelststraat is verre van duidelijk.

Bodem vervuild?

De bestemming voor de site van het bezoekerscentrum is zeker nog niet uitgemaakt. Dat zal ook deels afhangen van de resultaten van het beschrijvend bodemonderzoek,” zegt de schepen. “We weten uit een eerste onderzoek dat de bodem vervuild is, maar moeten nu nog weten hoe diep en ver de vervuiling reikt. Dat zal wellicht ook bepalen wat we kunnen doen met de site en op welke termijn. In het budget van 2014 hebben we middelen voorzien voor dat beschrijvend onderzoek, dat zullen we dus nu snel opstarten.”

(MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier