Heuvelland wil promotiefilmpjes maken om meer inwoners te lokken

© Jos Remaut rechtenvrij
Redactie KW

De gemeenteraad zette maandagavond het licht op groen voor de aanmaak van enkele filmpjes die Heuvelland in de kijker moeten zetten als aantrekkelijke woongemeente. De GB-oppositie had hier alvast serieuze vragen bij en vindt dat de bestuursmeerderheid beter eerst maakt dat het effectief goed wonen is in Heuvelland.

Voor de filmpjes is een bedrag van 35.000 euro uitgetrokken. Enkel en alleen voor de aanmaak, want dan zal er ook nog flink wat budget nodig zijn om die uitgezonden te krijgen, bijvoorbeeld door de regionale TV.

Met zeer fronsende wenkbrauwen liet Jean-Pierre Geelhand de Merxem (GB) tijdens de uiteenzetting van de burgemeester al blijken dat hij dit eigenlijk weggegooid geld vindt. “Zou u toch niet beter eerst het terrein bouwrijp maken ?”, orakelde hij nadien. “Met de hoogste personenbelasting van de hele provincie, veel te weinig bouwgrond en bitter weinig werkgelegenheid is het toch niet zo verwonderlijk dat de mensen niet happig zijn om hier te komen wonen ?”

Burgemeester Bernard Heens (CD&V) antwoordde dat het zijn schuld niet is dat de Vlaamse overheid in haar ruimtelijke planning de gemeente Heuvelland zo karig bedeelt met bouwgrond en ambachtelijke zone. “Maar we hebben toch heel wat andere troeven, zoals bijvoorbeeld de authenticiteit van onze dorpen”. Waarop Geelhand nog meer uit zijn krammen schoot en het nog maar eens had over de Dries in Kemmel, die volgens hem een heel ander plein geworden is.

(JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 9 september 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier