Heuvelland verruimt sportsubsidie

Redactie KW

Meer sportevenementen zullen in de toekomst een beroep kunnen doen op de subsidie voor uitzonderlijke sportevenementen. Dat besliste de gemeenteraad van Heuvelland maandag. En de zogenaamde impulssubsidie, bedoeld voor een degelijke jeugdwerking van de sportclubs, zal in de toekomst eerlijker worden verdeeld.

De subsidie voor de ‘uitzonderlijke’ sportmanifestatie bedraagt 200 euro en bestond totnogtoe voor vier soorten manifestaties : een tornooi buiten competitie waar minstens acht ploegen aan deelnemen, een fietsrally met minstens 250 deelnemers uit diverse clubs, een wandeltocht met minstens 1.500 deelnemers, of een mountainbiketoer met minstens 500 deelnemers uit diverse clubs. Nu wordt er nog een vijfde type aan toegevoegd, namelijk de atletiekmeeting (bijvoorbeed een stratenloop of loopcross) met minstens honderd deelnemers.

Impulssubsidie

De raad keurde ook unaniem een bijsturing goed op de impulssubsidie, die sportclubs ertoe moet aanzetten om een degelijke jeugdwerking met gebrevetteerde monitoren uit te bouwen. De subsidie werd in 2008 in het leven geroepen, maar een eerste toepassingsjaar leerde dat het gevaar bestaat dat één vereniging met het leeuwendeel van de beschikbare middelen gaat lopen. Daarom zal er nu een artikel 6 worden toegevoegd, dat een plafonnering voorziet tot 2.500 euro per club.

(JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Het Wekelijks Nieuws (editie West) van vrijdag 4 juni 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier