Heuvelland enthousiast over mogelijke tweede reeks ‘Eigen Kweek’

© BELGAPLUS
Redactie KW

Vanavond is er op Eén de zesde en laatste aflevering van de populaire serie Eigen Kweek. De reeks over een aardappelteler die cannabis kweekt om het hoofd boven water te houden lokt elke week anderhalf miljoen kijkers.

Intussen is er sprake van een tweede reeks. In het Heuvelland, waar heel wat scènes gefilmd zijn, juichen ze die plannen toe.

Het rustige Wijtschate, of beter Wietschate, is sinds de serie Eigen Kweek bekend in heel Vlaanderen. Heel wat buitenscènes zijn in de omgeving opgenomen. Zo speelt de Sint-Medarduskerk een prominente rol. Even buiten het centrum is er de hoeve van de familie Welvaert, die heel wat kijklustigen trekt. Bewoner Peter Bervoets: “Ze passeren gewoon in de straat en dan zie je ze afremmen. Ze herkennen het huis. Maar ze komen niet echt op het erf. Ik verwacht na de laatste aflevering van vandaag dat het zeker nog wat drukker wordt.”

Menu Eigen Kweek

Meest tot de verbeelding sprekend is ongetwijfeld de loods waar boer Jos en zoon Steven hun weedplantjes kweken. De schuur ligt compleet afgelegen langs een weggetje in Nieuwkerke. De zetellift tussen de Rode en de Zwarte Berg is één van de decors in de openingsaflevering. De uitbater ziet het aantal klanten in de weekends gevoelig stijgen. Ook de horecazaken die in de reeks aan bod komen klagen niet met de extra aandacht. Restaurant De Hollemeersch in Dranouter pakt uit met een uniek Eigen Kweek Menu.

Intussen wordt druk gespeculeerd over hoe de laatste aflevering van Eigen Kweek zal aflopen. Naar verluidt wordt het een open einde zodat een vervolg perfect mogelijk is.

Heuvelland enthousiast over mogelijke tweede reeks 'Eigen Kweek'

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier