Het wordt een bijzonder druk voorjaar voor windmolenbouwer C-Power

Redactie KW

In de Oostendse voorhaven wordt bij C-Power alles in gereedheid gebracht voor een bijzonder druk voorjaar. De windmolenbouwers van de Thorntonbank op de Noordzee hebben de laatste maanden niet stilgezeten. Vandaag was ook de nieuwe topman van het bedrijf Jaak Rutten aan de slag in Oostende.

C-Power dat bijna tien jaar geleden als pionier besliste om 60 gigantische windturbines te bouwen op zee, hoopt tegen september volgend jaar klaar te zijn met het hele park. Op zee zijn ondertussen 24 stalen jackets ingeplant. De jackets zijn gemaakt in Hoboken. Het betekent minder werk op zee en bijgevolg minder tijdverlies door slechte weer.

Windmolensets

Vanaf 17 maart vaart elke drie dagen vanuit Oostende een groot platformschip uit met een complete windmolenset. Dat betekent molenwieken, turbinehuis en een sokkel van honderd meter hoog. Volgens CEO Jaak Rutten gaat het goed met C-power en zijn ze klaar om binnenkort gigantisch veel energie te leveren. Ondertussen staan op de Thorntonbank al heel wat windturbines te draaien. Als alles meezit zal C-power in september 2013 de laatste turbine van de 54 operationeel hebben. Op termijn komen er duizenden op de Noordzee en daar wil de haven van Oostende en belangrijke rol in spelen.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier